keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Ja taas herkuttelua :D

Tuntuu, että herkuilla on suuri rooli meikäläisen elämässä :D. Onneksi osaan pitää kohtuuden tässäkin asiassa. Maistaa voi kaikkea sorttia, mutta pieni määräkin riittää ihan hyvin. Itseltään ei minun mielestä kannata kieltää mitään, muuten sitä tekee jatkuvasti mieli.

Jäätelö on sellainen herkku, että sitä pitää meillä olla pakkasessa aina, kesällä ja talvella. Ollaan miehen kanssa suuria jätskifaneja :). Yleensä pidetään pakkasessa vaniljajäätelöä, koska sitä saa tuunattua mielen mukaan. Joskus riittää mansikkahillo tai vaikka suklaakastike, mutta välillä teen jäätelösekoituksia, kuten näitä kahta nyt viimepäivinä.

Vaniljajäätelöä ja marenkia

Vaniljajäätelöä pilkotaan kulhoon haluttu määrä ja annetaan hetken sulaa. Kun jäätelöä on helppo pilkkoa ja sekoitella lusikalla, murennetaan joukkoon reilusti isohkoja marengin palasia. Seos sekoitetaan tasaiseksi, silitellään päältä nätiksi ja kulho siirretään pakkaseen siksi aikaa, kunnes jäätelö on taas aivan jähmeää. Tällä kertaa käytin vaaleanpunaisia kaupan valmiita marenkeja. Marengin voi toki tehdä myös itse, sehän olisi paras ratkaisu, mutta itse menin helpoimman kautta. Jos jäätelö tulee vieraille tarjottavaksi, kulhon voi siirtää suoraan pakkasesta tarjoilupöytään (päälle voi ripotella vielä koristeeksi marengin muruja tai käyttää koristeena kokonaisia marenkeja). Jos syöt herkun itse, voit vain lusikoida kulhosta itsellesi sopivan määrän nautittavaksi.



Vaniljajäätelöä ja Kismet suklaata

Tämä toteutetaan samalla tavalla, kuin marenkiseos yllä.



Näihin omiin jätskiseoksiin voi käyttää miltei ihan mitä vaan vaniljajätskin lisukkeeksi. Pätkis ja Da Capo on hyvää, tummasta suklaasta voi raastaa raudalla suikaleita joukkoon, sitruunan kuori, loraus kahvia tai mieleistä likööriä ym ym. Vaihtelua sille ainaiselle valmiille jäätelöpaketille. Ja onhan sitä kiva tarjota vieraille jotain sellaista, jonka eteen on nähnyt pikkaisen vaivaa ;).

Kesäisinkin arki on arkea ja arkea kannattaa aina piristää jollain pienellä ja helpolla. Minä tein tänään aamun kahvihetkestä sellaisen maidonvaahdottimen avulla. Tällaisen maidonvaahdottimen saa IKEAsta 1,50 eurolla ja se vaahdottaa maidon n. 20 sekunnissa



Maitovaahdon voi vielä halutessaan koristella vaikkapa kaakaojauheella. Eikös näytäkin tämä kupillinen astetta houkuttelevammalta, kuin perusversio ;)?



Meillä jatkuu kesän vietto rauhallisissa merkeissä. Pian on Juhannus ja sitä varten pitää keksiä tietysti taas jotain ihania herkkuja. Itsetehty perunasalaatti on taatusti yksi sellainen, pitää vielä miettiä millaisen salaatin valmistaisin tällä kertaa. Me vietetään Juhannus tänä vuonna kaupungissa omassa kodissa, vieraita tulee muutama. Harmi, ettei päästä maalle, ehkä ensi vuonna sitten :).

Aurinkoista Juhannusta! Olkaa varovaisia!

Laura

Ei kommentteja: