maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kakkua jälleen :)

Siis mun on ihan pakko kertoa teille tämä uskomaton kakkuohje! Kakun tekemiseen kokonaisuudessaan paistoineen päivineen meni n. 10 minuuttia :D.

Eli sain ystävältäni käsittämättömän helpon mikrossa valmistettavan suklaakakun ohjeen. Koskaan en ole leivontaohjeita pantannut itselläni, enkä aio pantata nytkään. Jakoonhan tällaisen ihanat reseptit on välittömästi laitettava. Olin t o d e l l a epäluuloinen tämän kakun suhteen ja onneksi olin aivan väärässä. En ole varmaan koskaan saanut aikaiseksi yhtä kuohkeaa suklaakakkua, kun tällä ohjeella sain.

Mikro-suklaakakku

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä leivontaan tarkoitettua)
1 tl leivinjauhetta (laitoin aika kukkuraisen lusikallisen)
2 dl sulatettua voita
3 munaa
4 riviä Pandan tummaa suklaata sulatettuna
(mikrossa tai vesihauteessa, mikrossa tulee nopsasti)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita kunnolla. Sitten lisää taikinaan munat, sekoita ja lopuksi vielä lisää sulatettu suklaa, sekoita kunnolla. Kannattaa tosiaan sekoittaa aina välissä, koska jos heität munat taikinaan samaan aikaan kuuman sulan voin ja suklaan kanssa, munat saattavat alkaa ikään kuin kypsentyä. Kaada taikina mikronkestävään vuokaan ja mikrota täydellä teholla (n. 700w) 4-5 min ajan.

Ohjeesta voi jättää tuon sulatetun suklaan pois, jos vaikkapa on tulossa yllätysvieraita ja kaapista kuitenkin löytyy nuo muut ainekset. Tietysti aivan niin hyvää ei kakusta silloin tule, mutta tarpeeksi hyvää kumminkin :).


Viime perjantaina kävin Lahden torilla, kun tiesin että siellä on biodynaaminen tila Toivo myymässä luomuviljeltyjä yrttejä ja taimia (nimi oli ennen Rihun biodynaaminen tila, tuolla nimellä löytyy Googlesta lisätietoja). Mukaan lähti pari basilikaa, sitruunamelissa ja tomaatin taimi. Nyt ne on tuolla meidän parvekkeella kasvamassa. Odottelen innolla mitä tuosta tomaatista kehittyy, ihanko oikeasti saan laittaa jonain päivänä itsekasvattamaani tomaattia leivän päälle ja salaattiin :).


Lauantaina käytiin sitten perheen kesken Yli-Marolan kotieläinpihassa ihmettelemässä mm. laamoja ja minipossua. Tyttö oli ihan huuli pyöreänä ja juoksi aitauksesta toiseen osaamatta päättää minkä eläimen luokse malttaisi pysähtyä pidemmäksi aikaa. Hän olisi halunnut mennä kaikkiin aitauksiin sisään ja hoki, että haluaa suukotella eläimiä ja ottaa niitä sykkyyn :D. Huvittavin näky oli laama, jolta oli juuri ajeltu turkki.





Kotieläinpihaa pitää Lahden 4H-yhdistys, pääset kotieläinpihan sivuille tästä. Pääsymaksu on vapaaehtoinen ja tiluksilla toimii myös kahvila. Tosi kiva paikka kesäretkikohteeksi :).

Siinäpä se tältä erää. Tänään on meidän äitin synttärit ja kokoonnumme porukalla meille synttärikahville illemmalla. Onneksi siivosin eilen koko huushollin, tarttee vaan leipoa tuollainen mikro-suklaakakku ja valmistaa jotain pientä suolaistakin vierailijoille.

Palaillaan taas toivottavasti piakkoin. Nauttikaa kesästä!!

Laura

Ei kommentteja: