sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Juhlia ja arjen juhlaa

Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Me juhlistettiin tänään isänpäivää oman perheen kesken kotosalla. Isille aamupalatarjoilu, kortteja, täytekakkua.

Viikko sitten juhlittiin pienen poikamme ristiäisiä ihanien sukulaisten ja ystävien kesken. Tytönkään nimeä en ole täällä blogissa kestonut, joten pojan nimi saa sekin jäädä kertomatta. Ymmärtänette :). No, te jotka minut tunnette myös in real life, te toki pojan nimen jo tiedättekin. Kolme nimeä valittiin, joista kaksi on perinteisesti vanhoja suvuissamme esiintyviä nimiä. Etunimi on ihan meidän vanhempien valitsema "uusi" nimi, ei suvuissa kulkeva.


Just nyt on ulkosalla kurjan loskainen keli, joten tämä leipomus piristänee päivänne! Kävi niin, että ihana serkkuni kävi meillä taannoin kahvilla ja toi mukanaan vasta leipomansa omenapiirakan. Reseptin kuultuani sainkin idean tehdä samaisen piirakan mustikkaversiona. Serkku kehui, että mustikoilla sama piirakka onnistuu todella hyvin. Eli kiitos M aivan kertakaikkisen suussasulavasta vinkistä! Ja mainittakoon, että tämä on ehkä maailman helpoin valmistaa.

Mustikka-mascarpone piiras

piirakkapohja
1 purkki mascarpone tuorejuustoa
mustikoita maun mukaan, ehkä noin 2 dl

Tähän voi käyttää aivan hyvin kaupan pakastealtaasta löytyvää valmista piirakkapohjataikinaa. Jos valmistatte pohjan itse, netistä löytyy ohje helposti. Taikina painellaan voideltuun vuokaan, pohjalle ja reunoille. Päälle kumotaan mascarponejuusto ja levitetään tasaiseksi. Lopuksi juuston päälle mustikat, niitä voi vähän lusikalla painellen upottaa juustoon. Ja ei kun koko komeus uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi. Kiertoilmauunissa lämpötila voi olla n. 180 astetta. Anna piikakan jäähtyä ja vetäytyä hetken, ennen tarjoilua. Mascarponea riittää tosiaan vain 1 purkki, ellei piirakka vuoka ole normaalia suurempi. Marcarpone kun on todella makeaa, sitä ei tarvitse ola piirakassa paksulti. Itse täytyy tosin myöntää, että laitoin seuraavaan piirakkaani mascarponea 1,5 purkkia ;).




Mmmmm!!

Tällaista tällä kertaa, ensi kerralla jotain muuta :). Piristäkää ankeaa alkutalven loskakautta leipomuksilla, kynttilöillä ja kahvilla. Olen taas aivan intopiukeena kahvista, minä, joka olen kahvia juonut vasta parisen vuotta :D. Kahvista lisää seuraavalla kerralla.

Hellurei!

Laura

Ei kommentteja: