sunnuntai 21. elokuuta 2011

Arkea ja juhlaa

Arki on palannut meidän huusholliin siinä mielessä, että mies tekee taas töitä. Oli kyllä ihanaa, kun päästiin perheen kesken vähän lomailemaan elokuussakin. Vietettiin viikko Pohjanmaalla, minun isoisomummini kotitalossa. Tuo paikka on niin taianomainen, se kätkee sisälleen kaikki rakkaat muistot lapsuuden lämpimistä kesistä. Jokainen kanto ja kivi ovat tuttuja. Pääsisinpä sinne useammin :).





Ystävälleni järjestettiin pienimuotoiset vauvakutsut piknikin muodossa eräänä aurinkoisena iltapäivänä. Leivoin tarjottavaksi aiheeseen sopivia keksejä murotaikinasta.


Murotaikina

200 g voita
100 g sokeria
1 muna
300 g (4,5 dl) vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3 tl vaniljasokeria


Taikinaan voi lisätä sitruunanmehua tai vaikka sitruunankuorta antamaan makua.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita hyvin. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan vetäytyä n. 10 min jääkaapissa ja leivo sitten pikkuleiviksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paistetut piparit voi liittää toisiinsa esim. vadelmahillolla, kuten tuon kuvani sydänkeksit. Koristeluun käytin tomusokeri/sitruunanmehu -yhdistelmää, mielestäni sitä on helpompi levittää, kuin tomusokeri/vesi -yhdistelmää, joka tuppaa venymään, eikä katkea pursotettaessa kovin hyvin.


Tyttö sai kummitädiltään ihanan Lindexin syöttölapun :). Sitä on käytettty ahkerasti. Tämä on helppo puhdistaa käytön jälkeen kostealla liinalla, koska materiaali on vahakangasmainen. Ei siis tarvitse aina käytön jälkeen pestä koko liinaa.


Lopuksi vielä vinkki kahvin ystäville :). Itse olen tutustunut kahviin vasta ihan lähikuukausina ja nyt ihmettelenkin, miten ihmeessä olen voinut elää näin kauan ilman kahvia?? Sain mieheni veljen avovaimolta yllätyslahjana Vacuvin kahvinsäilytysrasian. Idea tässä rasiassa on se, että rasiasta pumpataan ilma pois, jolloin kahvin aromit ja maut säilyvät hyvänä pidempään. Rasiassa voi säilyttää myös teetä. Näitä rasioita saa käsittääkseni useista keittiötarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä ja varmaan myös Stockmanniltakin. Täältä voit lukea lisätietoja Vacuvinistä.


Kuvassa näkyy myös suosikki kahvimerkkini, Arvid Nordquistin Classic franskrost, extra mörkrost kahvi. Kahvi on tummapaahtokahvia ja kun valmiin kahvin joukkoon lisää kuumaa maitoa, tuntuu kuin joisi kahvia jossain ulkomailla :).

Tässä kuulumisia ja ideoita tällä kertaa, lisää toivottavasti piakkoin. Pahoittelut siitä, että taas on ollut pikkuinen tauko näissä päivityksissä.

Laura

1 kommentti:

Anna ja ohuet kirjoitti...

Ihana rakas mummola <3 ! Pitäisiköhän minunkin näin kahvin suurkuluttajana joskus koittaa tummapaahtokahvia kuumalla maidolla. Tulisikos siitä vähän niin kuin latte :)!