maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kesäterveiset

Pahoittelut, että päivittäminen on viimeaikoina jäänyt! Oltiin pari viikkoa Portugalissa, Juhannus Hangossa ja muutenkin koko ajan jossain muualla, kuin kotona :). Kesä on niin lyhyt, että sitä yrittää singahdella sinne sun tänne, ettei kesää mene yhtään "hukkaan". No nyt ollaan ihan vaan kotona ja ajattelin laittaa pari kuvaa matkalta. Matka meni yli odotusten, tyttö ei ollut lentokoneessa moksiskaan. Pelkäsin etukäteen, että miten tytön korvat reagoivat nousuihin ja laskuihin. Tyytyväisenä tuo istuskeli ja tutki lelujaan. Paluumatkalla nukkui kovassa hälinässä ja metelissä sylissäni huimat 2 tuntia :).

Mieheni isän tilalla kasvaa appelsiini-, sitruuna-, nektariini- ja luumupuita. Niitä ei sen kummemin huolleta tai hoideta, mutta kuitenkin niistä saa jonkun verran hedelmiä.


Aitoa luomua ja niin herkullisia! Todella pehmeä ja makea maku.


Pyykkipäivänä pienet vaatteet kuivuivat nopeasti lempeässä lämpimässä tuulessa.


Ajeltiin ympäriinsä, päivittäin käytiin puistoissa, rannalla, ostoksilla jne. Tässä olemme Foz do Arelhossa, täällä on ihan aina valtavat aallot, eipä tulisi mieleenikään mennä uimaan tuonne.. Kova pauhu kuuluu, kun aallot vellovat.


Tuossa rannan lähellä on kaupunki nimeltä Caldas da Rainha, jonka keskellä on iso puisto. Puistossa on jonkun entisen kuninkaan valtava "kesämökki". Valitettavasti upea palatsi on aika ränsistynyt. Osa ikkunoista rikki ja pulut lentelevät sisään ja ulos.



Eläintarhassakin käytiin pyörähtämässä. Oli muuten upea paikka, kuulemma vastikään remontoitu suurella rahalla. Jotenkin huvittavaa, että eläintarha oli aivan Lissabonin keskustassa. Pieni viidakko suurkaupugissa :).


 Tapasimme myös paljon sukulaisia, söimme hyvin (varsinkin kalaa), rentouduimme ja nautimme maisemanvaihdoksesta :). Onnistunut matka kaikin puolin, ensi vuonna varmasti siten uudestaan. Sitten tyttökin jo hahmottaa paremmin olevansa ulkomailla.

Nyt me lähdetään maalikauppaan miettimään, josko saisin aikaiseksi alkaa maalata tytön huoneen seinälle sabluunalla jotain eläinkuvioita. Pitäisi muutenkin laittaa sitä huonetta kuntoon, on ollut vähän hakusessa teemat ja värit vielä. Laitan myöhemmin kuvia vielä tytön Portugalin sukulaisilta saamista lahjoista. Ja toki huoneestakin, kunhan saan jotain tolkkua koko projektiin ;).

Hej då ja mukavia kesäpäiviä!

Laura



Ei kommentteja: