torstai 2. helmikuuta 2012

Ja jälleen Maltalla

Nyt ollaan taas Maltalla, hieman ehkä inhimillisemmissä sääolosuhteissa, kun mitä Suomella oli tarjota.. Vaikka olihan se toki kiva laskea mäkeä pulkalla ja tehdä lumiukkoja, mutta tuo pakkasen määrä, hrrrr.. Se on liikaa!

Täällä on sää vaihdellut muutaman päivän aikana aika paljonkin. Kun saavuimme torstaina, sää oli suorastaan kesäinen. Perjantaina tarkenimme puistossa kevättakeissamme, auringossa seistessä tuli ihan lämmin ellei jopa kuumakin. Ihanaa! Sittemmin on ollut pari aika sateistakin päivää, sateiden lomassa ollaan kuitenkin keretty puistoon pikaiselle happihyppelylle. Vaikka puiston keinut ja liukumäet on toki sateen jäljiltä aina likomärkinä, puistossa riittää tuollaiselle reilu 1-vuotiaalle muutakin puuhaa, kuten kissojen jahtaaminen :D. Ne ovat niin kiinnostavia otuksia, että niiden perässä jaksaisi juoksennella vaikka kuinka kauan. Kissat ovat tosi kesyjä, hyvinvoivia eivätkä ollenkaan agressiivisia. Osa on arkoja, lähtevät jaloista kyllä ajoissa pois, kun huomaavat uhkaavan mini-ihmisen lähestyvän.

Yhtenä päivänä oli miltei myrskyisää, ei satanut, mutta aallot olivat huimat, tuuli todella kovaa. Hyvä, etteivät hiukset lähteneet päästä :). Tässä yksi kuva tyrskyistä. En olisi halunnut olla tuolla ulapalla veneen kera.


Ja tässä sitten vastapainoksi tämänpäiväinen kuva auringosta, kukat ne vaan täällä kukkivat kauniisti.


Tänään oli ja on edelleen kaunis ja aurinkoinen ilma. Ihmisiä oli liikkeellä paljon, joku koululaisryhmäkin oli puistossa juoksentelemassa. Moni istuskeli penkeillä lueskelemassa tai muuten vaan nauttimassa lämmöstä.


Mekin istahdettiin juomaan kaakaot. Puistossa on kioski, josta saa juomia ja ruokaakin. Aurinko lämmitti niin ihanasti, kyllä sitä taas huomasi, että aurinko saa ihmisessä niin paljon hyvänolontunteita aikaiseksi. On vaan niin parempi olo kaiken kaikkiaan, kun näkee päivittäin valoa.


Täällä on lähes joka kulmassa minimarketti. Tuosta meidän marketista ollaan ostettu kaikki tarvittava, paitsi lihat ostetaan supermarketista. Siellä on sen suhteen parempi ja ehkä tuoreempi valikoima. Mutta minimarketeissa on niin hyvä ja herkullinen valikoima vihanneksia ja hedelmiä, että niitä ei kannata hankkia mistään supermarketeista. Ja maito, leipä, vesi, mehut ym. ovat saman hintaisia, kun suuressakin kaupassa, ei tarvitse siis niitä raahata pidemmän takaa. Jotenkin tuntuu myös siltä, että mielellään tuetaan pieniä kauppoja, niiden yrittäjiä. Meidän marketin omistajat ovat mitä ystävällisimpiä ihmisiä. Aivan ihania, aina suu hymyssä.


Tänään ohimennessä ostin kotiinviemisiksi maltalaisia, "kesän" ensimmäisiä mansikoita. Ai että tuli niin kesä mieleen heti, kun laitoin mansikan suuhuni. Tyttökin tykkäsi kovasti ja oikein maiskutteli nami nami nami, kun tajusi mitä herkkua se äiti olikaan ostanut :). Näitä pitää ostaa välittömästi lisää ja väsätä kyytipojaksi lettuja, kermavaahtoa unohtamatta ;).


Maistuis varmaan teillekin :)!

Lopuksi vielä rentouttava kuva kissasta, jolla on näköjään oma huvimaja. Suloista!


Illalla lähdetään suomalaisen ystävättäreni kanssa leffaan. Karkkeja pitänee käydä ostamassa evääksi Candynaviasta. Se on ruotsalaisten pitämä kauppa, sieltä saa irtokarkkeja ja kaikkea muutakin ruotsalaista/skandinaavista, kuten Maraboun suklaata ja Frödingen pakastekakkuja, nämä nyt esimerkkeinä mainitakseni. Onhan siellä vaikka mitä muutakin ihanaa.

Te, jotka olette Suomessa, koettakaa selvitä pakkasista. Lähetän täältä teille auringonsäteitä!

Laura

Ei kommentteja: