tiistai 24. tammikuuta 2012

Pakkasta

Nyt on ollut pakkaspäiviä ja lunta näyttää riittävän vaan jatkuvalla syötöllä. Pulkkamäki on kutsunut päivittäin ja kaupassakin käydään pulkalla.

Viikonloppu meni taas hujauksessa. Perjantaina tein pikaisen piirakan, kun äitini tuli visiitille illansuussa. Piirakan pohja on valmispohja kaupan pakastealtaasta, kätevää, kun pitää saada piirakka tehtyä mahdolisimman nopeasti. Piirakkapohjan ohjeessa sanotaan, että pohjaa pitäisi esipaistaa uunissa ensin 10 minuuttia, mutta en ole kyllä koskaan näin toiminut ja hyvä piirakka on tullut :).

Pohja siis painellaan vuokaan ja täytteeksi pilkoin parsakaalia, paprikaa ja herkkusieniä. Päälle reippaasti mustapippurirouhetta (laita vähän, jos et tykkää mausteisesta) ja hieman suolaa. Erikseen sekoitin kulhossa 2,5 dl kermaa ja pussillisen emmentaljuustoraastetta. Tämä seos sitten kaadetaan vihannesten päälle ja piirakka paistetaan valmispohjapakkauksen ohjeen mukaan. Arlan luomukerma on muuten juuri sopivasti kooltaan sen 2,5 dl, mikä on minusta hyvä kermamäärä tähän piirakkaan. Niin ja täytteeksihän piirakkaan käy mitkä tahansa kasvikset ja vaikka kinkkusuikaleetkin.



Pakkasella olen pitänyt tytöllä haalarin alla villahousujen lisäksi tätä paksua äitini neulomaa villatakkia. On todella lämmin ja ihan marjapuuronvärinen :)


Tästä tuli nyt tällainen tosi lyhyt postaus. Seuraavan kerran kirjoittelenkin teille Maltan lämmöstä! Lähto on torstaina ja siellä viihdytäänkin sitten varmaan pari kuukautta putkeen. Tulkaa siis lukemaan Maltan kuulumisia :)

Laura

Ei kommentteja: