tiistai 3. tammikuuta 2012

Kuulumisia

Uusi vuosi tosiaan vietettiin Hangossa miehen veljen ja hänen avovaimonsa luona. Suuret kiitokset ihanasta viikonlopusta! Syötiin ja vietettiin aikaa yhdessä, ulkoiltiin ja syötiin vähän lisää :D. Uuden vuoden aattona satoi lunta ja maa tuli aivan valkoiseksi, se oli kyllä upea juttu. Harmi vaan, että Joulu oli niin musta.

Tässä kuva tekemästäni uuden vuoden kakusta, sama vanha valkosuklaakakkuhan se siinä. Samalla ohjeella tehty, kun aina ennenkin. Ohje löytyy muuten täältä, jos sitä joku sattuu tarvitsemaan. Koristelin tomusokerilla, paperista leikkasin nuo lehtikuviot, jotka sitten poistin sokerin ripottelun jälkeen :). Jälleen oli suussa sulavaa, tämä kakku ei petä koskaan.


Unohdin aikaisemmin laittaa tänne kuvan tytön saamasta joululahjasta, joka on sekä tarinallaan että söpöydellään ihastuttava. Eli tyttö sai mummiltaan, minun äidiltäni, lahjaksi nämä hänen neulomat tumput. Mummi oli löytänyt nämä keskeneräisinä jostain kätköistään ja teki ne tytölle valmiiksi. Mummi oli aikoinaan aloittanut tekemään näitä minulle, kun olin jotain 4-vuotias. Suloista!


Olen täällä tänään pakkaillut Joulua pois. Aika jo siirtyä arkirutiineihin, tavallaan haikeaa. Mutta nyt voi sitten alkaa odottamaan kevättä ja meillähän se Maltalle paluu lähenee koko ajan. Ihanaa, kun ulkona on nyt lunta, ihan erilaista lapsen kanssa puuhailla siellä, kun mutaisessa ja märässä pihapiirissä. Tässä muuten kuva yhdestä kauneimmasta joulukoristeestani, tämän voisi toki jättää esille koko talveksikin.


Ai niin, tässä vielä kaikille juuston ystäville vinkkinä yksi mauskas juusto kokeiltavaksi. La Tur -juusto on italialainen ja se on tehty vuohen, lampaan ja lehmän maidosta. Kuva on lainattu reluctant gourmet'n sivuilta, ja tuotetta myy ainakin Helsingin kauppahallin juustokauppa Tuula Paalanen. Varmaan muutkin juustokaupat tätä myyvät, mutta varma olen vain tuosta Helsingin tilanteesta (vaikka itse emme siellä asukaan).


Jos löydän juustoa muualta, kerron kyllä. Pitänee käydä vaikka Lahden kauppahallistakin tsekkaamassa. Eipä tässä tämän kummempia, hyviä vointeja kaikille ja ottakaa kaikki irti tästä alkaneesta uudesta vuodesta!

Laura

Ei kommentteja: