sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Sunnuntaita

Meidän pikkuneiti on ollut hieman flunssaisena, joten ollaan oltu sisällä ja otettu päivät ihan rauhakseltaan. Tänään oli ja on edelleen ihanan upea kevätilma, joten uskaltauduttiin pikaisesti tuohon lähimetsään tutkimusretkelle. No siellähän jo maasta työntyi esiin vihreää versoa! Oli jo aikakin :)

Ostin muuten Italiasta kotiin ihanaa ja täyteläistä aitoa italialaista Parana-espressojauhetta. Kyllä se vaan on niin, että kahvimerkillä on väliä. Jostain syystä musta on tullut kahvin suhteen sellainen hifistelijä, kuten veljeni sanoo :D. Haluan normaaliin pannukahviinkin kuumaa kiehautettua maitoa.. Mutta kun niin se kahvi on vaan paljon parempaa ja maistuu kuten ulkomailla, heh. No, tänään tein herkullista lattea tuosta Paranan jauheesta, ai ai ai, nami nam nam.

Toivottavasti en nyt loukkaa ketään huoltamotyöntekijää.. Mutta se huoltoaseman pannussa seissyt Juhlamokka.. Hrrr, menee ihan kylmät väreet.. Vaikka eihän se huoltamon kahvin laatu ja maku riipu työntekijöistä tietenkään :), että mitäs tässä pahoittelen. Hassua on ehkä se, että olen juonut kahvia vasta n. 1,5 vuotta. Ja tuossa ajassa olen kehitellyt itsestäni tällaisen kahvinirsoilijan..? Parasta kahvia ikinä olen juonut Portugalissa. Ja siellä kuppi "espressoa" tai bicaksihan sitä siellä sanotaan, maksaa n. 0,80e. Italiassa join 5 euron espresson, eikä voittanut Portugalin pikkukahvia.


Eilen tein sienipiirakkaa, kun teki vaan jotekin mieli jotain suolaista piirakkaa, ja isäkin oli tulossa visiitille. Perus piirakkareseptillä siis tein, eli näin:

1 valmis piirakkapohja

2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
150g emmental juustoraastetta
½ rasiaa herkkusieniä pilkottuna
½ oranssi paprika kuutioituna
mustapippuria
ripaus suolaa

Taikina painellaan vuoan pohjalle ja reunoille, itse voitelin vuoan voilla, ettei vaan pohja tartu kiinni. Kaikki täyteaineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pohjan päälle. Paisto 200 asteessa n. 30 min. Ja avot, olipa hyvää. Söin sitä tänään vielä aamupalaksikin. Jos haluaa piirakasta oikein sienisen, voisi täytteeseen laittaa koko rasian sieniä ja vähemmän paprikaa tai ehkä jopa jättää paprikan kokonaan pois. Emmentalkin tuo omaa makuaan aika vahvasti, joten sen voisi vaihtaa miedompaan raasteeseen.


Nyt muuten tytölle sopii se kummisedältään saatu ihastuttava Älskling-sadetakki. On söpö, sopiva, kaikin puolin toimiva ja laadukas. Tämä tulee käyttöön välittömästi ja luulen, että sopii tytölle vielä syksylläkin, on kivan reilua kokoa.


Yritän nyt saada jotain aikaiseksi ja kirjoitella pikaisesti uudelleen. Parveke olisi tarkoitus laittaa kevätkuntoon mahdollisimman pian ja Vappu lähestyy kovalla vauhdilla. Pikaisiin kuulumisiin, toivottavasti!

Ihania, aurinkoisia päiviä kaikille :)

Laura

Ei kommentteja: