tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kesäpäiviä

Vaikka onkin jo kesäkuu, elän edelleen kuin keväässä. Näin käy ihan joka vuosi. Kun pääsen kesätuulelle, mennään jo pitkällä ja aina harmittaa, että miksi en aloittanut nauttimista heti kesäkuun alussa tai jopa jo toukokuun lopulla. Onhan toukokuun loppukin jo ihan kesää :).

No ollaan kuitenkin toki nautittu auringosta ja tästä ihanasta vihreydestä ympärillä. Ulkona on niin ihanaa, että viihtyisin siellä vaikka koko ajan. Ihan huippupuuhaa on ollut saippuakuplien puhaltelu ulkona. Meillä on sellainen iso miekan näköinen kuplapullo ja siinä iso pitkulainen puhallinosa. Siitä tulee kerralla kymmeniä palloja. Ja tyttö juosta viipottaa pallojen perässä pitkin nurmikkoa. Eilenkin oli upea ilma ja tuuli aika napakasti, eipä tarttenut edes itse puhaltaa kuplia, kun tuuli teki sen minun puolesta :D.


Tein sitä viime postauksessa mainostamaani New Yorkin juustokakkua ja aikasta hyväähän siitä tuli, NAM. Hieman ehkä olisi saanut olla makeampaa, kylmänä kaukku on ehdottomasti parasta. Ei kannata syödä sitä ollenkaan lämpöisenä. Tässä tuunattu ohje, tällä pitäisi tulla makeampaa ja vähemmän munaisaa :D. Munia oli mun mielestä alkuperäisessä ohjeessa ihan liikaa (7 kpl).. Niin ja tällä ohjeella kakusta tulee aika muhkea, seuraavalla kerralla teen 3/4 raaka-ainemäärällä.

New York juustokakku

1 paketti Digestive keksejä
1,5 dl sulatettua voita
2 rkl kanelia
2 rkl vettä

600 gr tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa, mutta parempaa olisi ehkä tullut Violalla)
4 dl creme fraichea, täysrasvaista
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 tl vanilliinisokeria

Laita uuni kuumenemaan 150 asteiseksi (kiertoilmauunissa riittää n. 140 astetta). Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussin sisällä (keksit pussiin, pussi kiinni ja kaulimella keksit murusiksi) ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi, vesi ja kaneli. Tunnustele taikinaa; jos tuntuu ettei se muokkaudu pysymään vuoan pohjalla ja reunoilla, lisää tarvittaessa hieman lisää sulatettua voita). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, irtopohjavuoka on tässä ehkä paras vaihtoehto.

Sekoita juusto pehmeäksi sähkövatkaimella, lisää joukkoon creme fraiche ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan huolellisesti vatkaten. Lisää lopuksi sitruunan mehu, kuori, sokeri sekä vaniljasokeri. Kaada taikina pohjan päälle ja kypsennä kakkua uunissa n. 1h - 1 h 20 min (tai kunnes täyte on jähmettynyt). Minä jätin kakun vielä jälkilämpöön paistumaan varmaan 15 minuutiksi tuon paistoajan påäälle.

Kun kakku on jäähtynyt kunnolla ja mielellään jääkaappikylmää, on se parhaimmillaan tarjottavaksi. Silloin päälle kannattaa lisätä vaikkapa vadelmia ja mustikoita. Hillotkin käy. Testatkaa ja tehkää ohjeesta mieleisenne. Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen tuli sokeria vain 1 dl, minä laitoin tähän ohjeeseen 1,5 dl, mutta ehkä uskaltaisin laittaa seuraavaan kakkuun jopa 2 dl sokeria.. Mutta makunsa kullakin.


Ja kun kerran nyt päästiin leipomisen makuun, tässä teille vielä todella pikainen kakkuvinkki vaikka yllärivieraiden varalle. Tai ei ehkä aivan yllärivieraiden, mutta sellaiseen tarkoitkseen jossa on aikaa hakea ainekset kaupasta, mutta ei ole aikaa alkaa paistelemaan mitään erikoisuuksia :)

Jokainen on varmaan hyödyntänyt valmiita kaupan kakkupohjia. Helpointa on ostaa valmis 1-kerroksiinen kakkupohja, kostuttaa se laimealla mehulla, sivellä päälle ohut kerros vaikkapa mansikkahilloa, siihen päälle purkillinen rahkaa (johon sekoitettu joukkoon reippaasti sokeria + vanilliinisokeria ja vaikka suklaamuruja) ja vielä tähän päälle kunnon kerros kermavaahtoa. Koristella voi miten tykkään, minä viipaloin mansikoita ja ripottelin joukkoon vielä pensasmustikoitakin. Ai ai, helppoa ja  niin hyvää. Kakku meni parempiin suihin sen sileän tien :)



Yksi pikkuisen vaativampi versio on ostaa kaupasta pakasteesta valmis piirakkapohja, painella se piirakkavuoan pohjalle ja sivuille ja paistaa se uunissa ilman täytteitä ja jäähdyttää hyvin. Jäähtyneen pohjan päälle sitten kootaan mitä täytteitä milloinkin halutaan, esimerkiksi yllämainitut täytteet.

Mainitsin viimeksi, että tilaan netistä niitä alumiinittomia Tea Tree deodorantteja (Dr Organic) sekä acai teetä. No ne saapuivat ja olen taas niin tyytyväinen siihen deodoranttiin. Se on aivan ykkönen, suosittelen! Mukana siis tuli myös luomu mustaherukka& acai-marja teetä, joka osoittautui todella herkulliseksi. Acai-marjahan on yksi superfoodeista, vai mitä ne nyt on, ja siis huippu terveellistä.


Viime lauantaina kävin Helsingissä tapaamassa ystäviä ja pikkusiskoa. Kävin muutaman tunnin sisällä kolmesti kahvilla eri kahviloissa :D. En tosin juonut kahvia, kuin kerran (yritän välttää sitä nyt raskauden aikana). Mitään erityistä en mennyt etsimään, kunhan vietin rauhallisen ja rennon päivän ilman miestä ja lasta :D. Parin viikon sisällä aion viettää samantyyppisen päivän, tällä kertaa IKEAssa. Suosittelen kaikille välillä mahdollisuuksien mukaan irtautumaan kotiympyröistä ihan vaikka vaan sen vuoksi, että pääsee tuulettamaan pääkoppaa ja viettämään aikaa ihan yksikseen. On myös tärkeää sille isille ja lapselle päästä viettämään laatuaikaa kaksistaan.

Loppuun vielä kuva ihanasta Petteri Kaniini -paidasta, jonka löysin H&M nettikaupasta.


Leppoisan lämpöisiä kesäpäiviä kaikille! Voikaa mainiosti :)

Laura

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Kiva juustokakun ohje, itse olen leiponut vain hyydytettyjä juustokakkuja, mutta pitää nyt joku päivä kokeilla tuolla ohjeella.

Laura kirjoitti...

Minäkin olen yleensä tehnyt juustokakkuja vain liivatteella, tämä oli ihan kokeilemisenarvoinen tapaus. Erilainen maultaan kyllä, kun ne "kylmät" versiot. Ensi kerralla tulee varmaan parempi, kun ymmärrään laittaa enemmän sokeria ja sitruunaa :).

Anna ja ohuet kirjoitti...

Ihana Petteri-kaniini paita ja vielä ihanampi malli :)!