maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannus kaupungissa

Olihan se varsinainen juhannustunnelma vähän hakusessa tällä kertaa, kun ei päästy kaupungista pois. Mutta mukavaa oli kuitenkin :)




Hyvä tunnelma syntyy ihanista ystävistä ja hyvästä ruuasta. Rauhallisesta yhdessäolosta. Pitkästä aikaa tein itse perunasalaattia ja tuli todella suussa sulavaa. Tässä yksinkertainen ohje.

 Perunasalaatti
 
Uusia perunoita
2 nippua kevätsipulia pilkottuna (ei varsia)
1 pieni vihreä omena pieneksi pilkottuna
1 suolakurkku pieneksi pilkottuna
1 prk kermaviiliä
1 peni prk pippurituorejuustoa
pippuria
suolaa

Perunoita minulla oli keskikokoinen kattilallinen, ei aivan täysi. Keitetyt perunat pilkotaan aika suuriksi paloiksi, joukkoon lisätään pilkotut sipulit, maustetaan pippurilla ja suolalla ja annetaan seoksen jäähtyä ja maustua. Kun perunat jäähtyneet, lisätään joukkoon omena ja suolakurkku sekä kermaviili ja tuorejuusto. Sekoitetaan varovasti, mutta hyvin. Avot, valmista tuli :)


Salaatin kanssa syötiin yrttibratwursteja ja kaikkia pieniä kivoja naposteluherkkuja. Jälkkärinä toimi mikrosuklaakakku, jota mainostin täällä aikaisemmin. Mmmm, niin hyvää vaniljajäätelön kanssa!



Onneksi sää suosi ja oltiin paljon ulkona. Nyt on vielä niin ihanan vehmasta ja vihreää, että ei sitä malta sisällä pahemmin pysytellä.

Näin kesäisin aamupalaakin nautitaan pidemmän kaavan mukaan ihan kaikessa rauhassa. Minulla monesti kesäaamuihin kuuluu marmeladivoileivät kahvin kera. Pitäisi tehdä nyt kesällä itse marmeladia ainakin mansikoista. Kunhan noita suomalaisia mansikoita tulee kunnolla myyntiin, sitten pääsen keittelyhommiin. Vadelmistakin voisi tehdä, jos pääsen/kykenen vadelmanpoimintaan. Tässä meidän pihalla metsänlaidalla on useita reheviä vadelmapusikoita, kunhan vaan ennätän paikalle ekana, kunnes naapurit hoksaa kypsyneet marjat. Viime vuosina tilaisuus on mennyt aina ohi suun, joku on aina kerennyt ennen minua vattuapajille.



Vauvan odotus etenee ja huomenna tulee täyteen tasan 30 raskausviikkoa :). Äkkiä on aika mennyt, ihan käsittämättömässä hujauksessa! Kaiken kaikkiaan tämä raskaus on ollut erilainen esikoisen raskausaikaan verrattuna. Kun on tuollainen aktiivinen taapero ilahduttamassa elämää joka hetki, sitä kyllä aika hyvin "unohtaa" masuasukin. Illalla, kun on hetki aikaa rauhoittua, tulee vatsaa siliteltyä ja mietittyä vauvajuttuja. Sydänääniäkin välillä kuunnellaan kotidopplerilla. Esikoisen odotusaika oli kovin intensiivistä, sitä tarkkaili ihan eritavalla kehoaan, muutoksia ja tuntemuksia. Kaikkeen oli aikaa keskittyä. Tämä toisen lapsen odotus on mennyt hieman kuin siinä sivussa, esikoisen perässä juostessa :D.

Täällä me jatkamme kesänviettoa ja vauvan odotusta. Palaillaan taas mahdollisimman pian!

Laura

Ei kommentteja: