keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Myrskyä

Tänään on vihdoin ihan ok keli, näyttää että elämä voittaa myrskysään jälkeen. Perjantaina illalla alkoi valtaisa myrsky, joka jätti jälkeensä paljon tuhoa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä tuuli yltyi niin huimaksi, että kaduilla olleet skootterit lensivät pitkin poikin, kylttejä irtoili ja lenteli siellä täällä, kasvit riuhtoutuivat irti isoista ruukuistaan jne jne. Aamulla näky oli mielenkiintoinen. Lisäksi valtavat aallot olivat yöllä pyyhkäiseet yli rantakatujen niin, että bussipysäkkien lasiset seinämät olivat irronneet ja hajonneet kadulle. Myös mutaa oli aaltojen mukana lentänyt pitkin katuja. Aamulla ja päivällä myrsky jatkui edelleen, mutta onneksi ei niin voimakkaana. Tuuli kovasti, mutta päästiin silti rannalle katsomaan jättiläisaaltoja. Kyllä meni kylmät väreet niitä katsellessa.. Yritin ottaa kuvia, mutta ei niistä saa sitä käsitystä, jonka livenä näkee. Meri ihan velloi sellaisina "vuorina". Hrrrr.. Pelottavaa. Tässä kuitenkin pari otosta, eka on tuosta meidän lahdelta ja toka avomeren rannalta.



Kova tuuli jatkui eilispäivään asti, tänään vihdoin aurinko tuli esiin piilostaan. IHANAA! Eilen oli kuitenkin vielä pilvistä, joten päätettiin mennä lähirannalle keräämään kiviä ja äitille sellaisia meressä hioutuneita vihreitä lasinpalasia. Taatusti ovat kaljapullonsiruja :D, mutta kivannäköisiä hioutuneena. Äiti niitä keräsi jo tällä ollessaan, mutta kaipaili niitä vielä lisää lasitöihinsä.



Ennen myrskyä käytiin yhtenä päivänä pyörimässä kaupoissa ja löysin Nextistä tytölle kivan Peppa Pig paidan. Se on kivan pitkä, peittää pyllyn, joten näyttää mukavalta vaikka pekkien sukkahousujenkin kanssa. Nextiin oli tullut aivan ihastuttavia kevät- ja kesävaatteita, niitä on mentävä katsomaan paremmalla ajalla uudestaan. Kuva on huono, tyttö kun on sellaista ikiliikkujasorttia, että pikkasen haastavaa saada still-kuvia hänestä :D.


Tein viime viikolla burritoja ystäväni ohjeen mukaan. Kokeilkaa, jos tykkäätte pavuista ja tonnikalasta :).

Burritot Anna-Kaisan tapaan

1 sipuli pieneksi pilkottuna
1 porkkana ohueksi viipaloituna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 prk vaaleita papuja tomaattiliemessä
1 prk tonnikalaa
½ prk ananaspaloja
pippurirouhetta
ripaus suolaa
chilijauhetta
paprikajauhetta
vettä

Tortillalettuja

Sipuli, porkkana ja valkosipuli pastetaan pannulla öljyssä niin, että sipulit alkavat hieman ruskistua. Joukkoon lisätään muut aineet ja loraus vettä. Seosta keitellään kunnes porkkanaviipaleet ovat pehmenneet ja seos näyttää/maistuu hyvältä :). Seosta laitetaan tortillaletun päälle (lettuja kannattaa hieman lämmittää mikrossa ensin) ja lettu kääräistään rullalle. Toinen pää kannattaa taittaa, ettei mössö valu ulos. Nami nam!!

Ja varokaa suolan kanssa, itse laitoin pikkasen liikaa.. Kannattaa melkein ensin maistaa sosetta ja sitten päättää, tarviiko sitä suolaa ollenkaan.


On pitänyt jo monta kertaa laittaa teille kuva meidän viereisen kirkon "takapihasta", kun se on jotenkin ihana. Tuolta itseasiassa mennään kirkkoon sisään, kadulle päin olevat isot ovet on täysin lukittu.


Tänään illalla pääsen jälleen ystävän kanssa leffaan, luvassa juuri ensi-iltansa täällä tänään saava This means war. Pääosassa Reese Witherspoon. Kyseessä komedia/action/romantiikka-annos, että eiköhän tuon avulla pääse rentoutumaan ja heittämään ajatukset vähäksi aikaa narikkaan :).

Mukavaa loppuviikkoa!

Laura

Ei kommentteja: