perjantai 30. maaliskuuta 2012

Se olisi sitten siinä

Meidän Maltalla oleilu siis. Tavallaan kyllä haikeaa, pakko myöntää, vaikka on niin ihana päästä omaan kotiin. Ehkä haikeutta lieventää nyt se, että lähdetään huomenna lomailemaan Italiaan 10 päiväksi. Matkaintoilu hieman peittoaa näitä Maltan hyvästejä. Pyykkikone on laulanut ja moppi viuhunut, ei tätä asuntoa kehtaa tietenkään likaiseen kuntoon jättää. Vaikka taatusti tänne on tulossa siivooja vielä ennen uuden asukkaan muuttoa.

Meinasi ihan kyynel vierähtää tänään aamulla tuossa pikkukaupassa, kun kerroin, että huomenna lähdetään pois. Siinä kaupan isäntä tyttärineen päivitteli, että eivätkö he enää sitten näekään pikkutyttöä.. Nyyhkis!! Sanoin, että katsotaan josko ensi talvena sitten.. Eihän sitä koskaan tiedä :). Ovat olleet superihania ihmisiä, avuliaita, iloisia ja niin ystävällisiä. Aina suu hymyssä. Kaikki asiakkaat ovat heidän tuttujaan ja niin meistäkin tuli tuttuja :). Vuolaasti kiittelin heitä kaikesta avusta ja palvelusta ja toivotin parasta mahdollista jatkoa koko perheelle. Tuollaisiin ihmisiin on ihana tutustua.

Täällä päivänkakkarapensaat kukkivat, miten muka näitä ei voisi tulla ikävä?? Ei ole kesäisempää, kuin päivänkakkarat :).


Viimehetken ostoksilla löytyi tytölle Mothercaresta kesäsandaalit. Otin hieman reilua kokoa, että menee sitten koko kesän, eikä varmasti hierrä. Näillä piti sitten koko päivä kävellä täällä sisällä ja itku tuli, kun ne piti ottaa nukkumaan mennesä pois :D.


Kävin myös tietysti vielä luontaistuote-/luomukapassa ja löysin tosi hyvän tea tree deodorantin, jossa ei ole alumiinia. Minulla on aikaisemminkin ollut alumiinittomia deodorantteja, mutta aina ne ovat jotenkin päästäneet hajuja läpi (vaikka alkuunhan se onkin normaalia, kunnes iho tottuu olemaan ilman alumiinia). Tämä ei päästä häjuja, joten olen enemmän kuin tyytyväinen! Alumiinihan on se, joka tukkii huokoset kainaloista, ei siis hyvä juttu ollenkaan. Ja tutkijoita on jo pitkään mietityttänyt mahdollinen alumiinin ja rintasyövän välinen yhteys. Minulla ainakin pelkkä epäilys tuosta riittää painavaksi syyksi käyttää alumiinitonta dödöä. Alumiini nyt ei muutenkaan voi olla kovin hyvä juttu siveltynä suoraan iholle, vai kuinka.. Ja tämä minun löytämäni on luomua kaiken lisäksi. Takana näkyy lasten luomu ihovoidetta, joka myös päätyi ostoskassiini.


Ja sitten toinen pitkään etsimäni löytö, luomu aurinkovoide!! Ja 50 kertoimella. Satuin puotiin juuri oikeaan aikaan, sinne oli saapunut tavaralähetys ja nämä olivat vielä pahvilaatikoissaan. Onneksi satuin kysäisemään uusista tuotteista ja tämä ihanuus sitten sieltä lähti mukaan kotiin :). Voide sisältää mm. mineraaleja, mutaa ja suolaa kuolleesta merestä. Nyt ei tarvi enää aurinkoon astuessa sivellä ihoa rasvoilla, joissa tukku kemikaaleja ja myrkkyjä ;). Ja tätä siis tietysti käytän lapsellakin, ehdottomasti. Löytyisiköhän tätä Suomesta? Pitää ottaa selvää, kun pääsen kotiin.

Ostin myös aloe vera geeliä, sitä voi käyttää, jos vaikka iho suojauksesta huolimatta pääsee kärähtämään. Toimii myös mm. ihottumiin ja kosteusvoiteena. Luonnollinen tuote, täysin hajusteeton.


Eilen tein pikaiseksi lounaaksi pitkästä aikaa yksinkertaista, mutta aina niin loistavan hyvää tomaatti-mozzarella salaattia. Minimarketissa ei ollut tuoretta basilikaa, joten "jouduin" tyytymään kuivattuun versioon. Ihan hyvää sekin oli :).


Eilen käytiin Pembrokessa ystävien kanssa. Se on tässä aika lähellä, tosin autolla mentiin. Siellä on ravintola, jonka pihalla on aidattu leikkipaikka sekä kilpikonna-allas, maaoravien häkki ja kalalammikko (isoja oransseja karppeja). Syötiin, leikittiin ja ihmeteltiin elukoita :).


Oli kuuma päivä, tuntui jopa helteeltä. En valita yhtään :).

Nyt jää Malta taakse. Paljon muistoja, kuvia, uusia ystäviä ja kokemuksia. Tällainen ajanjakso meidän elämässä. Mutta uusilla jutuilla ja seikkailuilla jatketaan. Seuraavassa postauksessa sitten Italian reissusta tärkeimmät palat.

Kyllä näitä maisemia tullaan muistelemaan lämmöllä.


Palaillaan pian! Ciao!

Laura

Ei kommentteja: