tiistai 12. huhtikuuta 2011

Takana juhlahumuinen viikonloppu

Sunnuntaina juhlittiin veljen tytön ristiäisiä isola joukolla. Leivoin pari valkosuklaakakkua tarjottavaksi. Kakku on niin helppo ja uskomattoman herkullinen, että tässäpä teillekin kaikille tämä resepti.

200g valkosuklaata
200g voita
2½ dl sokeria
3-4 munaa (3 isoa tai 4 pientä)
6 rkl vehnäjauhoja (ei kukkurapäisiä)

Sulata suklaata ensin mikrossa niin, että se on aika löllöä. Lisää joukkoon voi ja jatka sulatusta, kunnes seos on kokonaan sulanut. Lisää sokeri ja sekoita kunnolla. Tässä vaiheessa seos näyttää kummalliselta, aivan kuin se sakkautuisi, mutta kunhan lisäät munat joukkoon ja sekoitat kunnolla, taikina elpyy :). Ja sitten vielä jauhot sekaan ja taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse käytän irtopohjavuokaa, mutta muukin pyöreä vuoka käy. Kakun saa nostettua vuoasta pois leivinpaperin avulla, jos haluaa. Kakku uuniin 175 asteeseen n-35-40 minuutiksi. Kiertoilmauunia käytettäessa kannattaa paistaa kakku hieman pienemmässä lämpötilassa. Kakun kuuluu jäädä pikkuisen löllöksi keskeltä, kakku kyllä vetäytyy sopivaksi jäähtyessään. Eli tämän kakun kohdalla kypsyyttä ei kanata testata työntämällä tulitikku keskelle.

Tässä kuva kakuista heti uunista tullessa.


Kakun voi koristella ihan miten tykkää, itse leikkasin paperista pari sydäntä ja laitoin ne kakkujen päälle, jonka jälkeen ripottelin tomusokerit. Lisäksi koristelin kakkuja vielä parilla eri strösselillä. Jäähtyessään kakun pinta saattaa halkeilla, se siis kuuluu asiaan.


Tässä tytön juhla-asu, mekko on Lindexiltä. Body ja sukkahousut ovat "vanhat", olisiko muistaakseni myös Lindexiltä, en mene nyt vannomaan :).


Tänään käytiin muskarissa, hupaisaa oli niin aikuisilla, kuin vauvoillakin. Ihana aurinkoinen ilma, edessä kupponen espressoa ja pari palaa suklaata. Pikkuinen juuri päiväunilla, kohta taitaa jo heräillä. Sitten onkin luvassa päivän sadasviideskymmenes pusuttelutuokio, pus pus :).

Laura

Ei kommentteja: