keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Tuliaisia ja herkuttelua

Lauantaina ihana tätini sekä äitini kävivät ilahduttamassa meitä kuulumisillaan. Täti oli saapunut Brysselistä asti Suomeen lomailemaan. Leivoin valusuklaatryffelikakun, joka mielestäni hieman epäonnistui, vaikka herkullista olikin. Ohjeen mukaan tein, mutta seuraavalla kerralla muokkaan sitä itse sopivammaksi. Laitan sitten teille vasta tänne ohjeen, jaksakaa siis odottaa taydellisen kakun ohjetta! Tässä kuitenkin kuva tuotoksesta.

 
Tyttö sai ihania tuliaisia tädiltä ja serkultani. Kyllä näillä kelpaa keikistellä tulevissa juhlissa :). Tyttö on vielä niin pikkuruinen, että vaatteet ja kengät käyvät ehkä hieman myöhemmin. Mutta mitäpä se haittaa, mukavaahan se vaan on, että kaapissa on näitä ihanuuksia odottamassa.




Nyt kun on vaatteista puhe, tässä vielä kuva siskoni tytölle tuomasta Name it oloasusta.


Lauantaina tein pakkaseen tytölle lisää soseita. Pakastin ensin jääpalamuotteihin ja siirsin sitten pusseihin. Paloja voi yhdistellä mielen mukaan, saa helposti vaihtelua ruokiin. Tällä kertaa tein bataatti- ja kukkakaalisoseita, luomuna tietysti. Pakkasessa on vielä jonkun verran (luomu) nautaa, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Perunaa en viitsi pakastaa, muuttuu kummalliseksi. Keitän luomuperunoita aina sopivan satsin kahdelle päivälle. Olen huomannut, että tyttö tykkää huomattavan paljon enemmän omatekemistäni pöperöistä, kun kaupan purkkiruuista. Harvemmin kaupanruokia tarjoankaan, mutta välillä yritän, ihan vaihtelun vuoksi ja jotta tyttö tottuisi erilaisiin makuihin. Olen lähinnä ostanut Hipp -merkkisiä luomuruokia.


Eilen oltiin tytön kanssa kaupungilla ja tavattiin siellä tätiä kahvittelun merkeissä. Samalla kävin ostamassa 80-vuotiaalle mummilleni lahjan Pentikistä, en vielä paljasta sitä, juhlat ovat nyt tulevana lauantaina. Tarttuipa mukaani taas itselleni iso kimppu tulppaaneja, tällä kertaa violetteja. Näiden kukkasten myötä toivotan teille kaikille ihastuttavaa viikon jatkoa!


Laura

Ei kommentteja: