tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen viettoa

Pääsiäinen saatiinkin viettää upeassa auringonpaisteessa. Teimme useita kävelylenkkejä naapurikaduilla sekä mummilaan, vauva rattaissa aurinkolasit päässä :). Välillä, tai useimmiten, hän toki nukahti kyydissä. Perjantaina päivällä kävimme kyläilemässä ystäväperheemme luona ja illalla miehen lähdetyä kaverinsa varpajaisiin minä rentouduin elokuvan parissa.

Tein ruuaksi nopeaa ja helppoa pesto pastaa, jonka olen oppinut ystävältäni jo vuosia sitten. Tätä voi syödä joko kylmänä salaatin tapaan tai lämpimänä pastana. Joukkoon voi halutessaan lisätä kuutioitua ja paistettua kanaa, jolloin pastasta tulee paljon ruokaisampi ja ihan "oikea" ateria.

puoli pussia täysjyväpastaa (esim. kahden värin fusilli)
kahden pienen tai yhden ison parsakaalin kukinnot keitettynä
purkki pestoa
pussi pinjan siemeniä


Lauantaina juhlittiin mummini 80-vuotis syntymäpäiviä notkuvien herkkupöytien äärellä. Oli ihana nähdä sukulaisia läheltä ja kaukaa. Mummikin selvästi nautti juhlahumusta. Me olimme hankkineet lahjaksi Pentikistä pussilakanan ja tyynyliinan, en enää valitettavasti muista minkä nimiset ne olivat, punakukalliset joka tapauksessa. Kuvaa en tajunnut enää juhlissa lahjasta napata. Tässä tytön juhla-asu.


Tyttö tutki iso-mummilassaan lattialistoja ja matonhapsuja :). Kovasti tykkää heilua lattialla konttausasennossa ja ryömii jo melkein joka paikkaan. Aina on kopeloimassa kiellettyjä esineitä alahyllyiltä, kun silmä välttää. Ympäristö kiinnostaa yhä enemmän, kun hän on nyt tajunnut pääsevänsä tutkimaan sitä ihan itse. Kaikki on uutta ja jännää! Kesä tuo tullessaan paljon ihmeteltävää. Portugalissa menemme mm. Lissabonin eläintarhaan, voin vain kuvitella tytön ilmeet. Itsekään en ole sielä vielä kertaakaan käynyt, vaikka kaupunki on tullut tutuksi lukuisten visiittien ansiosta.

Sunnuntaina kävelimme äidilleni, eli tyttömme mummilaan. Tapasimme siellä Brysselin tätiäni sekä Helsingissä asuvaa pikkusiskoani, söimme lounasta ja juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä. Illalla katsoimme elokuvan, joka ei oikein ollut meidän kummankaan mieleen, "you will meet a dark tall stranger". Ihan hauska, mutta jotain puuttui. Maanantaina tätini piipahti vielä ennen Brysseliin paluuta moikkaamassa meitä. Onneksi hän tulee taas käymään elokuussa! Käytiin myös siskoni kanssa pitkällä kävelylenkillä auringon paisteessa tytön kätevästi nukkuessa päiväuniaan rattaissa.

Pääsiäinen tuli ja meni, nyt Vappua odottelemaan :). Harmi vaan, että on luvattu huonompaa säätä.

 Mukavaa viikon jatkoa!

Laura

Ei kommentteja: