lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pieniä nautintoja

Torstain kunniaksi, ja ehkä hieman myös äitini visiitin, väsäsin aamulla pannarin. Onnistui kivasti, maisema oli kuin kuusta, sen verran paistos aaltoili ja pullisteli. Huono puli tässä oli se, että napostelin pannaria sitten pitkin päivää.. Hyvä, että miehelle jäi edes palanen, kun tuli illemmalla töistä kotiin. Olisi kyllä hävettänyt vetää lähes yksin koko pellillinen. Ohje on Valion sivuilta aikoinaan poimittu, jostain syystä sivuilla on tätänykyä erilainen resepti, joten laitan hyväksi todetun, vanhan ohjeen teille nyt tähän. Kaikki vaan sekaisin (viimeisenä voisula), 30 min turvotus ja uuniin voidellulla leivinpaperilla vuoratulle pellille 225 asteeseen 20-25 minuutiksi. Avot!

4 munaa
6,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai Oivariinia


Tytön päiväunien aikaan olen viimepäivinä tykännyt lueskella ja selailla kirjahyllyyn kertyneitä taidekirjoja. En ole välttämättä jaksanut paneutua kaunokirjallisuuteen, vaikka nytkin lukemista tuolla odottelisi mm. Coelhon Valkyriat ja monta muuta. Sielu lepää, kun saa katsella kauniita kuvia kuuman teen tai kaakaon kyytipoikana. Edelfelt tuntuu rakkaimmalta taiteilijalta edelleen. Suosittelen kaikille vähänkin taiteesta, tai historiastakin, kiinostuneelle lukemaan Anna Kortelaisen kirjoittaman ja kokoaman teoksen "Puolivilli puutarha". Kirja kertoo mielenkiintoisen tarinan Edelfeltistä ja sisältää upeita kuvia hänen teoksistaan.


Perjantaina nautiskelin puhtaiden petivaatteiden tuoksusta. Tytön sänkyyn vaihdoin minun vauva-ajoiltani säästetyn retrokuvioisen pussilakanan. Aivan hurmaavan suloinen värikkäine kuvineen. Eilen äitini toi minulle juuri kätköistään löytämänsä ensimmäisen pussilakanani (punaisella pohjalla valkoisia sydämiä). Siitä laitan kuvan joskus myöhemmin, ehkä seuraavan lakananvaihtopäivän päätteeksi :)..


Eilen illalla kävimme mieheni kanssa piiiiitkästä aikaa kahdestaan viinilasillisilla. Mummi oli lapsenlikkana. Viivyimme hurjat 1,5 tuntia :D. Mutta teki ihan hyvää viettää treffi-hetki.

Tässä vielä lopuksi kuva hauskasta kortista, jonka sain pikkusiskoltani syntymäpäiväni kunniaksi. Veikeää lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa kaikille!


Pitäkää pilke silmäkulmassa ;)!
Laura

Ei kommentteja: