tiistai 13. joulukuuta 2011

Jouluisia ajatuksia

Tuntuu jotenkin superjouluiselta täällä Suomessa, kun ulkona on lunta. Juu, vaikkakin nyt sataa vettä, mutta kyllä tuolla on silti lunta vielä jäljellä :).

Ostin Maltan lentokentältä Ideal Homes -lehden Christmas painoksen. Lehti on täynnä ihastuttavia joulukuvia, asetelmia, ruokaa, koristeita ja vaikka mitä ideoita. Tässä muutamia bongauksia!


Jälkkäriksi voi tehdä näitä helppoja cup cakes asetelmia, eli ostetaan kaupasta muffineita, kääritään muffinit pitsiseen kakkukääreeseen (en tiedä saako Suomesta sellaista, mutta varmaan käy, jos leikkaa pitsireunuksen paperisesta kakkupohjallisesta?). Pitsi kiinnitetään muffinin ympärille kauniilla nauhalla, joka solmitaan nätiksi rusetiksi. Muffinin päälle pursotetaan kuorrute ja koristellaan vielä vaikka nonparelleilla tai suklaakastikkeella. Muitakin koristuksia voi oman maun mukaan lisätä. Tässä on käytetty tähtitikkuja. Oma suosikkikuorrute on puolet kermavaahtoa ja puolet maustamatonta tuorejuustoa, sokeria maun mukaan. Väriä kuorrutteeseen saa karkkiväreillä.


Tässä kuvassa on suloinen herkkutarjotin jätetty vierashuoneeseen. Miten ihastuttava ele ja idea. Meillä tosin ei ole vierashuonetta, mutta tuota ideaa voinee soveltaa, vaikka aamupalapöydässä tms.


Makuuhuoneeseen saa joulutunnelmaa esim. valosarjalla, tässä lehden vinkki. Iso joulusukkakin on aivan mahtava idea. Kaunis sisustus tuossa kuvassa, ah!


Kyllä tässä alkaa olla joulufiilikset huipussaan, kun näitä kuvia katselee. Luen vielä tarkemmin lehteä myöhemmin ja laitan tänne muutaman muun vinkin vielä piakkoin.

Eilen leivoin torttuja, mutta luumuhillon sijaan käytinkin Valion valmista vaniljarahkaa. Sain vinkin viime Jouluna ystävältäni ja asia muistui mieleeni kaupassa ihan yllättäen. Tässä kuva ja hyvää tuli, nami! Kuvassa näkyvä servetti on muuten peräisin Brysselin New de wolf -sisustusliikkeestä parin vuoden takaa. Haalin sieltä joulun alla servettipaketteja, ne on siellä aina niin kauniita.


Tänään käytiin veljen avovaimon ja lasten kanssa Lahden Joulukylässä Lahden torilla. Harmi vaan, että ilma oli kurja, vettä satoi koko ajan. Tarkoitus oli ottaa kuvia, mutta olisi tullut aika harmaata jälkeä. Odotellaan parempaa keliä, käyn sitten siellä uudelleen ja otan parit kuvat tänne blogiin. Täältä voit tutustua Joulukylään.

Mukavaa Joulunalusaikaa edelleen, nauttikaa nyt, Joulu menee aina niin pian ohi.

Laura

Ei kommentteja: