keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Kaikenlaista väsäämistä

Joulu tuntuu tulevan liian nopeasti, tänäkin vuonna. Kynttilöitä olen valmistanut, äidiltä sain vanhoja kahvikuppeja omien keramiikkakippojeni lisäksi. Vielä pitää muutama tehdä, onneksi prosessi on aika helppo eikä vie pahemmin aikaakaan.

Tein myös suklaalevyn itse. Siis en toki tehnyt sitä suklaamassaa ihan alusta asti itse, mutta sulattelin eri suklaita, lisäilin sekaan makuja ja valmiista levystä käsin lohkoin paloja sellofaanipusseihin. Tässä levyssä on mukana maitosuklaata, tummaa suklaata, valkosuklaata, hasselpähkinöitä, rusinoita ja kookoshiutaleita.



Ja tässä lohkoina pussissa


Sain myös piparkakkutalon tehtyä, vielä pitää koristella lisää, mutta lähes valmiilta näyttää. Tässä ensin palat koristelua odottamassa ja alempana kuva kasatusta talosta. Piti tulla vähän kuin pohojalaastalo, mutta olisi varmaan pitänyt tehdä vielä vähän pidemmän mallinen.



Koristelut tein pikerillä, eli sutruunamehu-tomusokeriseoksella. Mielestäni pikeri toimii paremmin, kuin perinteisempi vesi-tomusokeriseos. Pikeri ei veny niin pahasti, katkeaa helpommin ja ehkä jopa massan väri on valkoisempaa, ei niin läpikuultavaa. Ja makukin on ihanan sitruunainen. Maku tulee esiin varsinkin, jos koristelee myös piparkakut pikerillä. Sitruunamehua myydään kaupoissa jopa alle eurolla, joten ei todellakaan tarvitse itse ruveta sitruunoita puristelemaan :D.

Eilen kaivoin viimeiset joulukoristeet kääröistään esille. Olen tykännyt kerätä koristeita matkoilta ja sieltä täältä erikoisliikkeistä, joulumarkkinoilta jne. Tässä ehkä yksi suloisimmista koristeistani, suosikki vuosien varrelta. Ostin tämän joskus monta vuotta sitten Brysselin New de wolf -liikkeestä. Niin, Brysselissä ollaan siis käyty monen monta kertaa, täti ja serkut asuvat siellä. Tässä vielä kuva ihanasta kyyhkyskoristeesta. Koristeessa on myös nauha, joten se saa myös vaikkapa kuusenoksalle roikkumaan.


Ja kun nyt tuli tuo Brysseli puheeksi niin tässä lopuksi kuva Brysselin Grand Placelta joulunaikaa v. 2009. Toria ympäröi upeat vanhat rakennukset, kuten Kuninkaan talo ja kaupungin talo. Kuvassa Kaupungintalo oli koristeltu valoilla, jotka välkkyivät musiikin tahdissa. Upeaa!


Enää kolme yötä aattoon. Koettakaa kaiken hulinan ja stressin keskellä myös nauttia tästä ajasta, se on kuitenkin niin hujauksessa taas ohi. Istukaa vaikka sohvalle ja ihastelkaa koristeita :). Niin ja muistakaa käydä myös joulukalenterin puolella, sinne pääset täältä.

Laura

Ei kommentteja: