perjantai 16. joulukuuta 2011

Kynttiläpaja

Olen pitänyt täällä kotona pienimuotoista kynttiläpajaa :). Meillä kun on aikuisten kesken ns. lahjaton joulu (itsetehtyä tai syötävää saa antaa, mutta ei muuta), niin kokeillaan nyt millaisia kynttilöitä saisin aikaiseksi. Yksi Joulu tein itse saippuoita, materiaalia on vielä jäljellä joko saisin niitäkin vielä ennen aattoa väkerrettyä. Ostin Sinellistä kynttilämassaa ja puuvillalankaa. Tässä kuvia prosessista.

Ensin sulatusta vesihauteessa


Kynttiläkuppi valmiiksi, lanka kynän varteen kiinni ja kynä kahden lasin varaan roikkumaan. Laitoin langan päähän foliopalan painoksi ja kastoin foliota hieman sulassa kynttilämassassa, jotta tarttui kupin pohjalle. Näin langan sai aika suoraksi, eikä roikkunut vapaana.


Sulanut massa kynttiläkuppiin ja järmettymistä odottelemaan. Tässä kuvassa massa on jo hieman jähmettynyt, koska on muuttumassa valkoiseksi. Lanka kannattaa leikata vasta, kun massa on täysin jähmettynyt. Muuten lanka painaa sulaa massaa keskeltä alas.


Tässä valmis tuote :). Lankaa muuten valelin hieman sulalla massalla, syttyy sitten paremmin palamaan. Kupin olen itse tehnyt aikoinaan keramiikkakurssilla. Näitä on kaapissa jos jonkin mallista ja väristä, niihin ajattelin näitä kynttilöitä nyt valella. Lisäksi pitää hommata vanhoja kahvikuppeja, niistä saa myös kivoja kynttilöitä.


Kynttilöitä voi tehdä sekä hajusteettomina, että hajustettuina. Itse lisäsin tähän kynttilään mintun tuoksua luonnon eteerisellä minttuöljyllä. Muutamiin muihin lisäsin limen tuoksua, myöskin eteerisellä öljyllä. Tuoksuja löytynee luontaistuotekaupoista, itse olen tuoksut ostanut Kuu Omenasta ja käytin niitä myös saippuoissa.

Kävimme toissapäivänä Lahden Karisma -kauppakeskuksessa ja siellä Tähkä luomumarketissa. Marketin yhteydessä on myös kahvio. Ihana kauppa! Luomua joka lähtöön elintarvikkeista kauneudenhoitoon jne jne. Kannattaa käydä tutustumassa ja ostoksilla, jos liikutte tällä suunnalla. Tähkään voi tutustua täällä. Mukaan lähti tätä ihanaa Marokkolaista minttuteetä.


Tässä vielä siitä Christmas -lehdestä hauska idea koristukseen. Eli tehdään pieni jouluinen asetelma lasikuvun alle. Somaa ja kaunista, eikö totta!


Käynnistelen täällä piparkakkutaloprojektia, kun vain saisi aikaiseksi nyt ensin paistaa talon osat. Siten voisi keskittyä siihen parhaimpaan osaan, eli koristeluun. Tästä lisää myöhemmin, nyt heipat ja mukavat viikonloput!

Laura

Ei kommentteja: