maanantai 5. joulukuuta 2011

Ostoksia, aurinkoa, nautiskelua

Ihana viikonloppu takana ja nyt maanantai jälleen. Mutta ei haittaa, ulkona kun paistaa aurinko ja kroppa on levänneenä valmis uuteen viikkoon :). Ja makoisa kupponen kahvia kun vie vielä kielen mennessään, siitä on todella hyvä lähteä liikenteeseen.


Koska viikonloppu oli varsin lämpöinen ja aurinkoinen, tuli koko perheen voimin ulkoiltua siellä täällä. Käytiin mm puistoissa, kävelyllä ja ostoksilla. Meri on läsnä kaikkialla, koska saari on aika pieni. Rantakatu on tehty hyvin leveäksi ja sitä pitkin onkin mukava kävellä minne vain. Aurinkoisella, tyynellä säällä meri oli täynnä purjehtijoita.


Ranta on täällä useassa paikkaa kallioista ja kallioon on asennettu rappusia, joita pitkin pääsee helposti mereen uimaan. Kyllä täällä vielä tähänkin aikaan vuodesta näkyy päivittäin uimareita. Ilma on toki lämmin, mutta näinköhän tuo merivesi on enää niin kovin lömpöistä.. Kalliossa on hauskoja luonnon omia merivesialtaita, joissa on joskus pieniäkin lapsia polskimassa. Vettä kun on paikoin vain nilkkoihin asti. En tiedä onko joitain noista altaista ihminen aikanaan muokannut, tässä yksi pieni allas, johon on rakennettu rappusetkin. Taitaa olla hieman syvempi, ei niinkään pienille lapsille sopiva.


Päivisin rantakallioilla näkyy ihmisiä kävelyllä lapsineen, koirineen. Moni istuskelee piknikillä, joku lukee kirjaa, yksi onkii ja nuoret rakastavaiset istuskelevat sylikkäin ihaillen merimaisemaa.


Tämä suloinen äitini tytölle virkkaama kesähattu on ollut oivallinen täällä auringossa. Ei ole hiostava ja suojaa pikkuista päätä porottavalta auringolta.


Tuossa lähipuistomme keskialueella (jossa ei ole lasten leikkivälineitä, vaan penkkejä, suihkulähteitä jne) majailee paljon kissoja. Kissat ovat todella hyvässä kunnossa, sillä niistä huolehtii joukko vapaaehtoisia. Kissoille on rakennettu vedenpitävät nukkumapaikat, niillä on aina raikasta vettä tarjolla, kuten myös ruokaa yllin kyllin. Kissat ovat ystävällisiä ja ihmisläheisiä. Monesti näkeekin, kun ihmiset istuskelevat puiston penkeillä joku kissoista sylissään :D. Itsekin olen kissoja rapsutellut, en tietenkään annan tytön niihin koskea, katsoa toki saa ja ihastella mielin määrin.


Ostoksilla tuli tosiaan myös poikettua. Mukaan lähti mm. tytölle nämä ihanat paidat ja housut Pumpkin patchistä.


Mil ides putiikista löysin ihastuttavan joulukoristeen. Siellä olisi ollut vaikka mitä ihanuuksia! Palaan sinne kyllä vielä joku päivä.


Tässä loppuun kuva jouluvaloista, joissa toivotetaan maltan kielellä hyvää joulua. Tai näin uskoisin, sillä tätä tekstiä ennen oli samanlainen teksti englanniksi, jossa toivoteltiin hyvät joulut.


Hauskaa alkanutta viikkoa teille! Mekin palaillaan täältä Suomeen joululomalle viikonloppuna. Mutta sitä ennen kirjoittelen tänne vielä Maltan kuulumisia :). Ai niin, muistattehan lueskella joulukalenteria.

Laura

2 kommenttia:

Anna ja ohuet kirjoitti...

Onko tuo se ihana pullukka kisu, joka tulee syliin :)?

Laura kirjoitti...

Aika moni kissoista tulee syliin, jos vaan heidät halutaan syliin. Tämä ei ole se pullea kissa, se on musta. Lairan siitä joskus kuvan, kun palataan Maltalle :)